Renovari interioare Bucuresti

Ghidul complet pentru renovari interioare - case, birouri, spatii comerciale, apartamente, garsoniere, apartament

Renovari interioare | Schimbare instalatii electrice !

Renovari interioare | Anumiti propretari, dupa calcule riguroase opteaza pentru varianta ieftina, de a verifica si a „carpi” vechea instalatie electrica, facuta in momentul constructiei blocului, instalatie realizata din aluminiu.

Ce nu este luata in calcul, iarasi, este faptul ca orice material are o durata de viata si nu va rezista la infinit. De exemplu, aluminiul se subtiaza daca este supus la o tensiune inalta pe termen lung, astfel eficienta vechii instalatii scade.

Deasemenea, nu recomandam sa prelungesti vechea instalatie de aluminiu cu una noua, care are fir de cupru, deoarece cele doua materiale, fiind complet diferite nu au aceeasi eficienta energetica, riscand sa ai grave probleme in timp.

Acestea fiind zise, iti recomandam cu tarie sa alegi varianta profesionala de a le schimba in totalitate, chiar daca initial iti pare a fi un proiect extrem de dificil, stresant, descurajant si foarte costisitor, deoarece nu ai experienta necesara; dar ia in calcul ca acum ai co companie profesionista de renovari interioare care te va ajuta in luarea deciziilor corecte, astfel ca vei avea cea mai buna renovare pentru urmatoarele motive:

 

 • orice material are o durata de viata, nu rezista la infinit;

 • daca vei “repara” vechea instalatie apare riscul de a avea defectiuni, scurt-circuit sau mai rau;

 • vechile instalatii sunt de o calitate mult mai slaba fata de materialele actuale;

 • iti vei putea gandi noua instalatie conform nevoilor actuale, scapand de cosmarul firelor
  intinse prin toata casa;

 • iti vei putea monta calcula instalatia in functie de consumatorii doriti, cu zero riscuri, etc

De ce suntem o firma de renovari interioare profesionista ? –  odata incheiata efectuarea traseelor pentru noua instalatie, vei putea oricand sa o schimb (daca doresti, desigur) foarte usor, deoarece firele sunt inserate in tub de copex, putandu-se lucra la partea eelectrica foarte usor; suplimentar, noua instalatie beneficiaza de o garantie extrem de mare, deoarece este foarte bine calculata conform planului de consumatori trimis de Dvs. la inceputul lucrarii.

Schimbare instalatii sanitare

Cu totii stim ce inseamna o inundatie, chiar si una mica si cu siguranta nu vrem sa experimentam asa ceva dupa ce terminam proaspata renovare a apartamentului.

Ca si in cazul schimbarii instalatiei electrice descrise mai sus, dorim sa enumeram cateva criterii pentru care sugeram schimbarea in totalitate a instalatiei sanitare:

 • orice material are o durata de viata limitata, nu rezista la infinit

 • vechile instalatii sunt de o calitate mult mai slaba fata de materialele actuale

 • iti vei putea gandi noua instalatie conform nevoilor actuale, putand sa montezi un mic bideu langa vasul de WC, de exemplu

 • tevile vechi sunt extrem de ruginite la interior, chiar daca in aparenta vopseaua la exterior se prezinta bine

 • sunt obturate si au un debit deficitar datorita depunerilor si a ruginii acumulate in zeci de ani de utilizare, etc


Sugeram ca o varianta optima calitate / pret instalatiile din PPR (polipropilena), iara daca doresti un material premium, sugeram sa efectuam lucrarea cu tevi din cupru.

Totodata este aproape imposibil de calculat de la simpla vizualizare a apartamentului cat trebuie lucrat efectiv la modificarea traseelor necesare noilor obiecte sanitare, acest lucru il constatam in momentul executiei, restul fiind simple supozitii.

Lucrari cu materiale bazate pe montaj moale / umed

Dupa ce s-a incheiat demonatrea vechilor materiale, mobilei si a obiectelor sanitare, automat s-a facut si eliminarea molozului rezultat, asta insemnand ca mare parte a etapei in care era disconfortul creeat de praf si foarte mult zgomot s-a incheiat.

Ulterior s-a demarat si executat schimbarea instalatiei electrice, trasarea noilor circuite (daca nu s-au putu folosi cele vechi), s-a schimbat si instalatia sanitara, etc… astfel ca putem demara urmatoarea etapa si anume aplicarea materialelor moi si a celor cu montaj umed.

Odata peretii curatati de vechile materiale (calciu, huma, etc) se incepe cu verificarea vechii tencuieli si eliminarea acesteia (daca e cazul) sau aplicarea gletului de incarcare, cu procedurile urmatoare: se aplica amorsa pe peretele curatat, se trece la gletul de incarcare , iar ulterior se aplica gletul de finisaj.

Gletul de incarcare trebuie aplicat corespunzator, acesta fiind practic materialul care sta la baza realizarii unui „perete drept”. Odata aplicat eronat, creeaza, printre altele, efectul de „perete in valuri”, aspect incorect / neuniform, etc.

Dupa gletul de incarcare (care poate fi de doua tipuri), se aplica gletul de finisaj, cel care determina aspectul curat, imaculat, al „noului” perete finisat exceptiona… sau in termeni popular „arata ca o coala de hartie”.

Decopertare si demolare materiale vechi

Acesta este o etapa in care demontarea vechiului mobilier, decopertarea faiantei si a gresiei vechi produce un zgomot destul de neplacut pentru ceilalti locatari ai imobilului si este crucial ca acestia sa fie anuntati din timp ca va incepe renovarea apartamentului.

Totodata, trebuie respectat programul de liniste al imobilului, din multiple motive, unul din cele mai importante riscuri fiind posibilitatea unei amenzi destul de substantiale pentru perturbarea linistii publice.

Nu uita sa ai planul bine stabilit asa cum sugeram anterior, legat in special de design, pentru a avea parcurge fara probleme proiectul inceput de ” renovare apartament ” pe care l-ai demarat.. In aceasta etapa modifici peretii care pot fi demolati (cu autorizatie), regandirea spatiilor, a ferestrelor pentru o buna iluminare naturala a imobilului (facnad astfel evonomii pe termen foarte lung), etc.

Deasemenea, in aceasta etapa avem si cele mai mari sanse sa descoperim multiple defecte ale apartamentului care anterior nu se puteau observa cu ochiul liber, de genul pereti ce prezinta crapaturi (mai mici sau mai mari), dar care erau totusi mascati de tencuiala sau aveau reparatii acoperitoare facute intentionat pentru a fi ascunse aceste defecte.

Se decoperteaza finisajele vechi care nu se mai doresc pastrate, se elimina sapa care nu mai respecta normele actuale sau a fost turnata incorect, se elimina eventuale lucrari facute cu rigips si profile aferente montarii acestuia, etc.

Tot acum vedem si calitatea instalatiilor sanitare care sunt in apartament, corectitudinea traseelor electrice, etc

Trebuie analizat absolut TOT, orice detaliu mic si aparent insignifiant, care ulterior poate necesita manopera suplimentara pentru reparatii, indreptare pereti (de cele mai multe ori peretii sunt strambi, iar podeau nu peste perfect paralela cu tavanul… ce zici de asta? ).

In cadrul apartamentelor construite in epoca “de aur”, standardul la care erau finalizate lucrarile nu era nici pe aproape ideal sau perfect, asa ca planeitatea elementelor este extrem de defectuoasa, iar proiectul de renovarea apartament este foarte dificil…

….au fost cazuri cand am constatat ca podeaua avea o panta atat de mare intr-un apartament ca a necesitat sa incarcam cu sapa 65 mm fata de coltul opus al camerei. Astfel ca, conceptul de renovari interioare, era destul de dificil de aplicat.

Renovari interioare | Evacuare moloz si resturi demolare

Nu trebuie subestimat de la calcule molozul rezultat, deoarece la un apartament mediu, de doua – trei camere, rezulta in general zeci, daca nu chiar sute de saci de moloz, dar si o cantitate impresionanta de deseuri de la celelalte materiale: sanitarele vechi, mobila veche dezansamblata, vechile usi, linoleul / mocheta veche sau parchetul masiv, etc.

Molozul trebuie scos din apartament doar dupa ce ai comandat un container (iar odata comandat, iti recomandam sa il incarci direct, altfel ti-l vor umple vecinii), nu inainte, altfel…. deja banuiesti… risti o amenda substantiala si poti fi pus sa-l duci inapoi, riscand astfel sa-ti fie afectat proiectul de „renovare apartament„.

Asa ca vom comanda containerul sau, daca nu e posibil, contractam un partener autorizat pentru transportul acestuia. Va rugam sa va asigurati ca lucrati cu transportatori care chiar il duc la groapa de gunoi, asa cum prevede legea si nu-l arunca la primul colt de strada, ca sa isi rotujeasca profitul… aici intervine iarasi diferenta intre o firma de incredere si un “liber profesionist” care nu respecta nimic si nu lucreaza absolut deloc transparent… continuam detalierea fiecarei etape aferente proiectului de renovari interioare aici.

Puteti detalia si zugravitul interior.

Ce sa nu faci ?!

Daca doresti sa duci la bun sfarsit un proiect de renovari interioare , achizitionat cel mai probabil intr-un bloc “comunist”, realizat inainte de 1977 (cele mai multe dintre ele), iti recomandam sa nu demarezi lucrarea pe varianta ”sa fie ieftin”.

Ieftin si bun, sunt doua notiuni care nu se regasesc in acelasi context, de cele mai multe ori.

 

Astfel ca iti sugeram:

 • sa ai un plan bine pus la punct

 • sa nu alegi executantul cel mai ieftin acceptand odata cu pretul cel mai

 • mic o multitudine de riscuri (vizibile, dar si mai putin vizibile)

 • materiale extrem de ieftine si de o calitate indoielnica

 • nu te apuca de lucrari fara avizele necesare deoarece poti avea surpriza de a lua nenumarate amenzi

 • conteacteaza-ne cu orice intrebari ai avea inainte de a demara proiectul.
renovare apartament
0
Profesionisti
g384.png
0
Proiecte Incheiate
g354.png
0
Proiecte in Lucru
renovare garsoniera si apartament bucuresti

Povesteste-ne despre apartamentul tau !

Hai sa bem o cafea, sa ne cunoastem si sa discutam toate detaliile aferente proiectului tau. Ne ocupam de absolut tot ce ai nevoie, de la A la Z, fara sa ai nicio durere de cap.

Practic, suntem noua generatie de firme de renovari interioare, care vin cu o structura clara de lucru, cu o cotatie explicita, achizitii de materiale, practic… tot ce ai nevoie intr-un singur pachet.

Totodata puteti urmari pe pagina noastra de Facebook orice noi oferte pe care le lansam sau ne puteti contacta direct pentru orice intrebari.