Telefon

0775 244 241

Email

info@top-renovare.ro

Adresa

Sector 2, Bucuresti

Renovare apartament Bucuresti

Ghidul complet pentru renovarea unui apartament

Renovare apartament |
cum te pregatesti sa faci fata?

Procesul de renovare al apartamentului poate fi un proiect extrem de dificil, stresant, descurajant si foarte costisitor daca nu ai experienta necesara sau nu ai un profesionist sa te ajute in luarea deciziilor corecte.

Dar, daca sunteți inarmat cu cunoștintele si instrumentele potrivite, ar trebui sa va simtiti increzator in abordarea acesteia.

Mai jos sunt cateva sfaturi pentru a va facilita procesul de renovare a casei:

Renovare apartament – planificare: cheia unei renovari de succes a casei este planificarea. Trebuie să iei in considerare toate aspectele proiectului tau inainte de a incepe orice altceva.

Design: Designul este o parte importanta a oricarui proiect de renovare de succes. Este important să apelați la un designer sau un arhitect profesionist care are experienta in domeniu pentru a va ajuta in acest pas.

Firma de renovari interioare: odata definitivat designul si planificarea proiectului, este vital sa angajezi o firma de renovari interioare cu experienta pentru acest pas, deoarece acestia vor sti cum sa o faca corect si vor finaliza treaba in timp util.

Astfel, putem afirma ca este vital sa lucrati cu doar cu o fima de renovari interioare cu o vasta experienta atunci cand va renovati apartamentul / imobilul.

Motivul principal este ca ei vor face treaba in timp util, corect, bine calculat si fara pierderi financiare datorita unor greseli pe care le poate face o persoana fara experienta.

Managementul proiectului de renovare apartament

Dupa stabilirea etapelor de mai sus, de panificare, design si gasirea unei companii de renovare este timpul sa incepi sa lucrezi la managementul si implementarea proiectului.

Totul trebuie extrem de atent si bine calculat pentru a evita costurile inutile datorate unor greseli management, ca de exemplu: ce tipuri de materiale vei folosi, care este standardul de calitate dorit, cat de atent lucreaza firma de renovare, care sunt pierderile acceptabile la consumul de materiale, cine planifica transportul si caratul materialelor, cine se ocupa de eliminarea resturilor de la lucrare, etc.

Toate aceste lucruri, daca nu sunt atent planificate, pot depasi cu mult bugetul initial al lucrarii, ajungan sa coste mai mult decat dublul estimat initial, iar acest lucru poate fi extrem de dureros pentru beneficiarul lucrarii.

Incepi planificarea fiecarei etape inainte de a trece efectiv la executarea acesteia, altfel risti sa pierzi foarte mult timp, bani, iar suplimentar vei fi avea de platit si constructorii, dar si ceilalti furnizori care asteapta deciziile tale.

Alegerea firmei de renovare si a furnizorilor

Constructorii / firma de renovare, dar si ceilalti furnizori (de genul firmei de tamplarie PVC) la care iti vei comanda viitoarele usi si geamuri termopan, trebuiesc alesi cu foarte mare atentie in baza experientei, a unui portofoliu, a seriozitatii, a transparentei, dar si a pretului ofertat pentru serviciile / produsele solicitate.

Practic trebuie sa te gandesti foarte bine daca vei alege o firma cu experienta in renovari si in amenajari interioare, care iti ofera absolut tot suportul necesar, asa cum facem noi, cei de la Top Renovare versus un simplu mester gasit in urma unui anunt, pe care sa-l numim generic, Dorel.

Top Renovare nu iti va solicita sume in avans, asa cum se obisnuieste in Romania, iti va face o estimare clara si ferma a lucrarii ce va urma conform detaliilor pe care le comunici la vizualizarea apartamentului inainte de renovare, iti va prezenta un portofoliu solid de lucrari deja efectuate in peste 21 de ani de experienta si iti garantam ca treaba va iesi perfect si va fi dusa la bun sfarsit, ne vom respecta termenele aferente proiectului tau si te vom sustine acolo unde-ti va fi greu in luarea unor decizii dificile, anuland riscul de a face achizitii care se pot dovedi pierzatoare in cadrul proiectului.

Top Renovare se va ocupa, daca doresti, de absolut tot ce implica proiectul de renovare al apartamentului, tu efectiv putand sa-ti continui activitatea profesionala si de familie fara nicio durere de cap… practic nici nu-ti vei da seama ca ai in desfasurare renovarea apartamentului / garsonierei.

Tot ce trebuie sa faci e sa mergem impreuna sa ne spui doar ce materiale doresti sa folosesti la amenajarea interioara a imobilui, iar noi ne ocupam ulterior de absolut tot: de masuratori, suport tehnic, achizitie, transport materiale, montaj gresie + faianta, parchet, efectuat instalatii electrice si sanitare, montajul obiectelor sanitare, etc. Mai jos incepem sa detaliem etapele aferente lucrarii | renovare apartament.

Decopertare si demolare materiale vechi

Acesta este o etapa in care demontarea vechiului mobilier, decopertarea faiantei si a gresiei vechi produce un zgomot destul de neplacut pentru ceilalti locatari ai imobilului si este crucial ca acestia sa fie anuntati din timp ca va incepe renovarea apartamentului.

Totodata, trebuie respectat programul de liniste al imobilului, din multiple motive, unul din cele mai importante riscuri fiind posibilitatea unei amenzi destul de substantiale pentru perturbarea linistii publice.

Nu uita sa ai planul bine stabilit asa cum sugeram anterior, legat in special de design, pentru a avea parcurge fara probleme proiectul inceput de ” renovare apartament ” pe care l-ai demarat.. In aceasta etapa modifici peretii care pot fi demolati (cu autorizatie), regandirea spatiilor, a ferestrelor pentru o buna iluminare naturala a imobilului (facnad astfel evonomii pe termen foarte lung), etc.

Deasemenea, in aceasta etapa avem si cele mai mari sanse sa descoperim multiple defecte ale apartamentului care anterior nu se puteau observa cu ochiul liber, de genul pereti ce prezinta crapaturi (mai mici sau mai mari), dar care erau totusi mascati de tencuiala sau aveau reparatii acoperitoare facute intentionat pentru a fi ascunse aceste defecte.

Se decoperteaza finisajele vechi care nu se mai doresc pastrate, se elimina sapa care nu mai respecta normele actuale sau a fost turnata incorect, se elimina eventuale lucrari facute cu rigips si profile aferente montarii acestuia, etc.

Tot acum vedem si calitatea instalatiilor sanitare care sunt in apartament, corectitudinea traseelor electrice, etc

Trebuie analizat absolut TOT, orice detaliu mic si aparent insignifiant, care ulterior poate necesita manopera suplimentara pentru reparatii, indreptare pereti (de cele mai multe ori peretii sunt strambi, iar podeau nu peste perfect paralela cu tavanul… ce zici de asta? ).

In cadrul apartamentelor construite in epoca “de aur”, standardul la care erau finalizate lucrarile nu era nici pe aproape ideal sau perfect, asa ca planeitatea elementelor este extrem de defectuoasa…

….au fost cazuri cand am constatat ca podeaua avea o panta atat de mare intr-un apartament ca a necesitat sa incarcam cu sapa 65 mm fata de coltul opus al camerei.

Evacuare moloz si resturi din demolare

Nu trebuie subestimat de la calcule molozul rezultat, deoarece la un apartament mediu, de doua – trei camere, rezulta in general zeci, daca nu chiar sute de saci de moloz, dar si o cantitate impresionanta de deseuri de la celelalte materiale: sanitarele vechi, mobila veche dezansamblata, vechile usi, linoleul / mocheta veche sau parchetul masiv, etc.

Molozul trebuie scos din apartament doar dupa ce ai comandat un container (iar odata comandat, iti recomandam sa il incarci direct, altfel ti-l vor umple vecinii), nu inainte, altfel…. deja banuiesti… risti o amenda substantiala si poti fi pus sa-l duci inapoi, riscand astfel sa-ti fie afectat proiectul de „renovare apartament”.

Asa ca vom comanda containerul sau, daca nu e posibil, contractam un partener autorizat pentru transportul acestuia. Va rugam sa va asigurati ca lucrati cu transportatori care chiar il duc la groapa de gunoi, asa cum prevede legea si nu-l arunca la primul colt de strada, ca sa isi rotujeasca profitul… aici intervine iarasi diferenta intre o firma de incredere si un “liber profesionist” care nu respecta nimic si nu lucreaza absolut deloc transparent… continuam detalierea fiecarei etape aferente proiectului de renovari interioare aici.

Proiect Renovare Apartament - Ce sa nu faci ?!

Daca doresti sa duci la bun sfarsit un proiect de ” renovare apartament „, achizitionat cel mai probabil intr-un bloc “comunist”, realizat inainte de 1977 (cele mai multe dintre ele), iti recomandam sa nu demarezi lucrarea pe varianta ”sa fie ieftin”.

Ieftin si bun, sunt doua notiuni care nu se regasesc in acelasi context, de cele mai multe ori.

 

Astfel ca iti sugeram:

  • sa ai un plan bine pus la punct

  • sa nu alegi executantul cel mai ieftin acceptand odata cu pretul cel mai
    mic o multitudine de riscuri (vizibile, dar si mai putin vizibile)

  • materiale extrem de ieftine si de o calitate indoielnica

  • nu te apuca de lucrari fara avizele necesare deoarece poti avea surpriza de a lua nenumarate amenzi

renovare apartament
0
Profesionisti
g384.png
0
Proiecte Incheiate
g354.png
0
Proiecte in Lucru
renovare garsoniera si apartament bucuresti

Povesteste-ne despre apartamentul tau !

Hai sa bem o cafea, sa ne cunoastem si sa discutam toate detaliile aferente proiectului tau. Ne ocupam de absolut tot ce ai nevoie, de la A la Z, fara sa ai nicio durere de cap.

Practic, suntem noua generatie de firme de renovari interioare, care vin cu o structura clara de lucru, cu o cotatie explicita, achizitii de materiale, practic… tot ce ai nevoie intr-un singur pachet.

Totodata puteti urmari pe pagina noastra de Facebook orice noi oferte pe care le lansam sau ne puteti contacta direct pentru orice intrebari..

error: Site-ul apartine Top Renovare si este protejat de legea drepturilor de autor !